Sommarföretag - Ung Entreprenör

Den 15 april får jag veta... Jag har ansökt om att få vara med och starta eget företag i sommar, min pappa såg annonsen i tidningen och tänkte direkt på mig (: Projektet heter Ung Entreprenör och leds av Håkan Sterner, det sponsras även av Sparbanken så varje företag som blir utvalt får 2000kr var/per person. Man får högst vara 5st i ett företag och det är 2000kr per person, så det företag som är 5 personer får ju mer pengar än mig tex som är ensam att starta mitt företag. Har inte berättat något tidigare, dels för att det inte varit aktuellt och även för att jag inte kännt mig så säker tidigare. Dock vet jag ju inte än om jag är en av de 25-30 företag de väljer ut, men just nu så tänker jag positivt och hoppas verkligen på det bästa!

Fotoföretag. Det företag jag ska starta är ett fotoföretag, som de flesta säkert redan kan gissa hehe :P Och jag har hade ett möte med Håkan Sterner den 18 mars där vi gick igenom min affärsidé, vilken målgrupp företaget skulle ha, marknadsföring, priser osv. Och det kändes så mycket bättre efter det mötet när jag hade större koll på vad jag skulle tänka på och hur jag skulle gå till väga. Idag, onsdagen den 31 mars, så ska jag ha ett nytt möte med Håkan där vi ska gå igenom vad jag har gjort sen sist och olika saker jag kommit fram till, och även om det är några fler frågor jag har innan jag får veta om jag blir utvald eller inte. Det som känns skönt är att jag vet att alla mina vänner och min familj stöttar mig, plus att Håkan till och med tror på min affärsidé och han sa sist att han inte tror jag behöver oroa mig så mycket. Men det är sparbankens jury på 4 personer som avgör vilka som är passande företag för detta projekt... Så man vet ju aldrig hur det kommer gå ^^

Vad jag har gjort de senaste 2 veckorna:

*
Jag har börjat skissa på leyouten till min reklamfolder som ska vara på 4 sidor.

* Jag har fixat så min polare Ebbe fixar min företagslogga för ett billigt och bra pris.

* Jag har varit i kontakt med en som heter Monica och som jobbar på ett ställe som heter Stallet i Arboga. Hon berättade att de har en ledig lokal i Juni som jag kan få ha vernissage i med mina bilder om jag ville.

* Jag skulle snacka med Conny från ett tryckeri, men har inte hunnit med det. Men jag har istället bestämt mig för att prata med en vän till familjen som kanske kan trycka min reklamfolder till ett bra och billigt pris. Han trycker nämligen broschyrer och reklamblad till till förening som han och min familj är medlemmar i.

* Jag har uteslutit att hyra studio, kommer bli alldeles för dyrt och det är pengar som jag inte ens har. Därför ska jag satsa på studio sen när jag fått ihop tillräckligt med pengar och istället köra på utomhusfotografering nu i sommar. Men har pratat med en fotograf i Arboga som inte har någon studio men är villig att låna ut sina tre studioblixtar till mig vid behov.

Jag känner mig stolt. Jag tycker att jag har hunnit med väldigt mycket på bara två veckor även fast jag har jobbat, haft skolan, varit sjuk och känns mig sjukt stressad typ hela tiden!.. Men är stolt över mig själv (:


*Bloggsvar*

Nu är även jag en av alla i mängden. Jag blev inbjuden av söta Susanne till bloggsvar (: Har alltid varit nyfiken på vad det var ända sen jag såg det första gången när jag var in på någons blogg (minns inte vems) och när jag tänkte skaffa det så visade det sig att man var tvungen att bli inbjuden för att kunna skaffa ^^ Men nu har jag iaf skaffa det, så det är bara att fråga en massa frågor nu, jag svarar i stort sätt på allt från foto till livet (:

Tre stycken inbjudningar. När man blir inbjuden till bloggsvar och blir medlem så får man automatiskt tre inbjudningar och då kan man bjuda in vem som helst! Jag tänkte då vara schysst att ge bort mina inbjudningar, men tänkte göra det genom en kommentarstävling. Det låter kul va? (:

Det ända du behöver göra är att:

* Kommentera detta inlägg med "Jag är med och tävlar" och sedan skriver du en liten motivering till varför just du ska få en inbjudan av mig.

Väldigt enkelt (: Ni har tills söndag den 4 april på er att kommentera och motivera och sedan drar jag ut tre stycken vinnare! De som vinner kommer publiceras i ett inlägg här på min blogg och kommer även att bli kontaktade så var noga med att ni skriver med eran mejl (den syns inte för någon annan än mig). Lycka till!

Kram J

Dokumentärfotografi del 2

Jag dokumenterade ute i Jäderbruk. Gammalt, historisk och välbevarat är tre ord som ploppar upp i skallen när jag tänker på Jädersbruk. Det stället hade stor betydelse till Arboga förr i tiden och dom har bevarat det väldigt bra i alla dessa år. En stor händelse i Arboga varje år är Jädersbruksdagarna där jag har varit med och arbetat 3 år i rad, förra året skippade jag för att jag skulle bort men får se hur det blir i år om jag kanske kommer agera fotograf istället för att jobba i caféterian (:
Tävlar hos Ana - Avslutad


(Bild lånad från Ana's blogg)

Jag är med och tävlar om fyra valfria och läckra mineralögonskuggor hos Ana som sponsras av e.l.f.se. Vill du också vara med och tävla? Klicka Här och följ instruktionerna precis som jag. Tävlingen avslutas den 6 april.


Tävlar hos Emma, igen (: - Avslutad


(Mitt bidrag)
Modell: Hannele Rantamäki
Fotograf och redigering: Jag
Känsla: Sorg/Ilska

Jag är med och fototävlar hos Emma om en reflexskärm silver/vit 80cm som sponsras från www.tvspelsweb.se. Tema: Känslor. Vill du också vara med och tävla? Klicka Här och följ instruktionerna precis som jag. Tävlingen avslutas idag klockan 00.00, så skynda dig!


Dokumentärfotografi

Jag dokumenterade min väg hem från jobbet. Jag är rätt nöjd med de fem bilder som jag valde ut till en bildserie (: Vad tycker ni? De ger mer känsla när de är i svartvit tycker jag, för när de var i färg så var de inte lika speciella.Jag gick vidare!! - Avslutad

Mitt bidrag till tävlingen
(Mitt bidrag)

Jag gick vidare i Emmas fototävling och har nu ytterligare en chans att vinna en reflexskärm! :D Rösta på min bild! Gå in Här och lägg dina hela två röster på min bild som är nr 2. Röstningen avslutas på lördag kl 00.00!


Tävlar om ekologist tvål (: - Avslutad

Jag är med och tävlar hos Alexandra där vinsten är en Vermont Soap Organics (doft - sweet orange) från Lagerstedt & company. Vill du också vara med och tävla? Klicka då Här och följ instruktionerna. Tävlingen avslutas den 28 mars.

Fototävling hos Emma (: - Avslutad

Mitt bidrag till tävlingen
(Mitt bidrag till tävlingen)
Modell: Jenny Jaakkola Eriksson
Fotograf och redigering: Jag

Jag är med i en fototävling hos Emma, med temat; Valfritt, din bästa bild. Tävlingen sponsras av www.tvspelsweb.se och vinsten är en reflexskärm Silver/Vit 80cm. Vill du också vara med och tävla? Klicka då Här och följ instruktionerna. Sista anmälningsdag är tisdagen den 16 mars kl 00.00, så skynda på!


Tävlar hos Alexandra - Avslutad

jag är med och tävlar om ett presentkort från parfymbutiken.nu hos Byalexandra. Vill du också vara med och tävla? Gå då in på hennes blogg genom länken här åvan (:


Moment 12

"Genom ett genusperspektiv"

Genom ett genusperspektiv
Modell: Camilla Norén, Fotograf och redigering: Jag

Genom ett genusperspektiv
Modell: Ricky Norström, Fotograf och redigering: Jag


I'm so tired but still I'm so happy

Bild från senaste uppgiften till kursen,
Modell: Camilla Norén, Fotograf och redigering: Jag

Några favoriter på min playlist:
Melissa Horn - Långa nätter
Lykke Li - Little bit
Hoffmaestro - Highway man
Rihanna, Jeezy - Hard (Explicit Version)
Stars Go Dim - Crazy
Keisha - Your love is my drug
Paramore - The only exception
Lars Winnerbäck - Ingen Soldat
Lars Winnerbäck - Jag får liksom ingen ordning
Miss Li - Dancing the whole way home
Miss Li - Polythene queen

Vill du lyssna på nån av låtarna? Klicka Här.


Ännu mera tävling!... - Avslutad


(Bild lånad från Millah's blogg)

Jag är med och tävlar hos Millah om ett presentkort värde 500kr från www.dalala.se (Underkläder, Sexiga Nattlinnen, Korsetter, Bodyslimmer m.m.). Vill du också vara med och tävla? Klicka Här och anmäl dig. Tävlingen avslutas den 14 mars.


Mer tävling (: - Avslutad


(Bild lånad från Millah's blogg)

Jag är med och tävlar om ett Pokerset Color 500 hos Millah som sponsras av www.pokerbutiken.se. Vill du också vara med och tävla? Klicka Här och anmäl dig. Tävlingen avslutas den 13 mars.


Veckans blogg! - Avslutad

Tävlar om att bli veckans blogg hos Millah

Jag är en av finalisterna som tävlar om att bli veckans blogg hos Millah's (: Vore himla trevligt om ni ville rösta på mig hehe För att rösta så klickar ni Här och sedan så kommenterar ni med att skriva att ni röstar på blogg nr 7. Johanna. Röstningen avslutas på lördag den 13 mars.


Tävlar mer hos Millah! - Avslutad(Bilderna lånade från Millah's blogg)

Jag är med och tävlar på Millah's blogg om en Uniquebra tyg/silikon och en Reseetuiet (svart, grön eller rosa) som sponsras av www.elinsmoster.se. Vill du också vara med och tävla? Klicka då Här och anmäl dig. tävlingen avslutas den 22 mars.


Tävlar hos Millah (: - Avslutad

Tävlar hos Millah
(Bild lånad från Millah's blogg)

Jag är med i en tävling hos Millah, som sponsras av www.Runnas.se och vinsten är ett namnhalsband med valfri text och valfritt typsnitt. Vill du också vara med och tävla? Klicka då Här och anmäl dig till tävlingen, den avslutas den 25 mars.


Ny uppgift - Genom ett genusperspektiv

Genom ett genusperspektiv
- Analys av bilder på Facebook

Ungdomar i dagens läge, både tjejer och killar, är utseendefixerade. Oavsätt om det är medvetet eller inte, så vill man hela tiden se bra ut när det kommer till att vara med på bild. Av den undersökning jag gjorde på facebook, så fick jag fram till att skillnaden på bilden i helhet inte är så stor mellan tjejer och killar. Men kollar man på små detaljer, så är skillnaden väldigt stor.

Killar vill ofta framhäva tuffhet, agressivitet och muskler, medan tjejer sminkar sig, vill framhäva kroppen och attraktion. Det behöver inte vara medvetet som folk gör det, men det handlar mycket om självförtroende också. Man kan ofta se vilka som har ett starkt och bra självförtroende, för de framhäver sig mer i bilden, vågar mer och man kan se den där självkänslan lysa i ögonen. Medan de som inte har lika starkt självförtroende är lite mer tillbakadragna, mer kläder på sig och man kan se att de inte är bekväma alls framför kameran pga att de är mer stela i ansiktet.

Ansiktsuttrycken är mer ansträngda hos tjejer än vad de är hos killar. Om man tittar på ögon och läppar, så är det mer fokus på dem när det är ansiktsbilder på tjejer än vad det är på killarnas ansikten. Tjejer spärrar upp ögonen mer och putar mer med läpparna, kanske inte medvetet, men så är det i de flesta bilderna på tjejer. De flesta killar ser mer avslappnade ut och självsäkra ut, som om de inte ens bryr sig om hur de ser ut just för stunden, de kan liksom inte vara seriösa framför kameran.

Mycket som kan ha stor betydelse i en bild på en person, både hos tjejer och killar, är hur mycket kläder de har på sig. Ju mindre kläder ju mer attraktiv blir en bild. Man lägger mer märke till en tjej som har mindre kläder på sig än en tjej som är fullt påklädd. För om man tar ett ex; Bilder på tjejer som har bikini på sig, så framhävs både bröst och rumpa mer än en bild på en tjej som har byxor och tröja. Det behöver inte betyda att tjejen har stora bröst, men bara att se en tjej i bikini så blir bilden mer attraktiv. Ser man en bild på en kille i badbyxor, så tänker man inte lika mycket på kroppen (iaf inte ifrån min synvinkel) utan man tänker mer på hur killen framhäver sig själv i dem. Jag kan inte förstå varför utseendet har så stor betydelse, både bland killar och tjejer, men den har väldigt stor betydelse och man tänker inte så mycket på det förrän man ställer sig själv frågan.

Varför jag tar upp utseendefixering ganska mycket i min text, är för att många bilder jag tittade på ute på facebook handlar mycket om utseende, hur det framhävs och vad som framhävs mest. Många bilder på tjejer är tagna snett uppifrån, så man ser mer av kroppen än ansiktet, medan bilder på killar oftast är tagna framifrån för att de inte tänker lika mycket på hur de ser ut på bilden. Alltså är tjejer mer uppmärksammade på hur de ser ut för att andra som ser dem, speciellt killar, ska tycka de är attraktiva och skapa ett intresse för dem.

Text skriven av: Johanna Salmén (mig)


RSS 2.0