Mitt horoskop v. 53

I samband med nyåret har du en hel del du måste begrunda på djupaste allvar. Livet är definitivt inget att skämta om just nu, och det verkar som om du måste gå in för att avtäcka information som ytterst kommer att ha en betydande inverkan på din förmåga att känna trygghet - både i termer av din ekonomi och i förbindelse med ditt livs viktigaste relationer. Ju mer du tänker på det, ju mer inser du att det är en långsiktig process. Är du intresserad av personlig utveckling, så är detta en bra tid för dig att gå till botten med dig själv och skapa förändringar som gör din framtid lite ljusare. De bästa kreativa resultaten är de som uppnås med minsta möjliga utgifter.

Skulle egentligen bara vilja krypa ner under täcket igen...

Täppt näsa och taggtråd i halsen. Igår så nös jag nästan hela dagen och då var det inte bara en nysning per gång ^^ Tänkte att nu håller jag på att bli sjuk.. Och mycket riktigt, imorse vaknade jag med täppt näsa och det känns som att jag har taggtråd i halsen när jag sväljer.. Ursch och blä :/ Hoppas, *håller tummarna*, jag hoppas verkligen att jag blir någorlunda bättre till nyår! Ska nämligen till Stockholm med killen min och hälsa på Mattias och Frida, äta god mat och hemmafest. Men men, jag kommer att fira vilket som, oavsätt hur jag mår!

Vad händer idag då? Jag skulle ha träffat Sandra, käkat god mat och snacka om allt och ingenting.. Men eftersom jag mår som jag gör så vill jag inte utsätta henne för några smittor.. Blir att ligga och mysa med mig själv under täcket till ikväll då hjärtat kommer hem, för då blir det att mysa med honom under täcket (;

Frukost och duschen. Nej, nu ska jag se till att jag får någonting gott i magen, sen blir det nog en långdusch för min del. Men ni får ha det gött allesammans, så hörs vi lite senare!

Kram J

Min portfolio

Porträttfotografering

Bild fotograferad i studio


Bild fotograferad i Dagsljus utomhusBild fotograferad i Dagsljus inomhus
Bild fotograferad i Dagsljus inomhus
(Klicka på bilderna för att se dem större)

Barnporträttsfotografering

(Klicka på bilderna för att se dem större)

Iscensatta porträttfotografering


En bild som ska efterlikna en bild som är tagen av Peter Anadersen.
(Klicka på bilderna för att se dem större)

Husdjursfotografering


(Klicka på bilderna för att se dem större)

Reklamfotografering


(Klicka på bilderna för att se dem större)

NaturfotograferingBidrag till tävling hos Carro
(Klicka på bilderna för att se dem större)

Övrigt


Bild fotograferad i Dagsljus
Bild fotograferad i studio
(Klicka på bilderna för att se dem större)

Här ser ni bilder som jag har tagit från år 2007-2009 (har inga bilder sparade längre tillbaka, datorn krachade förut). Men mitt mål är att fylla på så mycket bilder som möjligt nu, år 2010 och framåt (:

Bilder från Tallinresan, 21-23 dec -09


(Klicka på miniatyrbilderna för att se dem större)

Det var väldigt kul på kryssningen i Tallin, även fast jag vart sjösjuk (inte så jag spydde, men mådde inge bra) och det vart lite stressigt i Tallin, så var det riktigt mysigt och jag fick ihop några bra bilder iaf (: Kommentera gärna och säg vad ni tycker!

Ny design

Hej alla läsare!

Snart kommer min blogg att ändras lite grann, ny header osv. Det är Candis som fixar igen, för jag var så himla nöjd sist och därför valde jag henne igen (: Jag tycker att den nya designen är snyggare och mer proffsigare än den jag har nu. Och när jag fått den nya designen inlagd så ska jag fixa lite fler kategorier och ordna dem bättre också, om det går hehe är så himla kass på nästan allt som har med design på internet att göra ^^

Jag tänkte även fixa en porfolio där jag lägger in alla bilder som jag är nöjd med som jag tagit. De flesta bilderna är från i år, för bilderna jag tagit år 07-08 har jag inte kvar.. Eller jo, jag har några från 08, men som sagt så är det flesta av bilderna från 2009. Men mitt nyårslöfte till 2010 ska bli att jag ska fotografera mer och lägga mina pengar på fotoutrustning!

Ha det så bra nu så hörs vi lite senare, ska ladda upp lite bilder från Tallinresan då också (:

Kram J

Boktips4

Inspärrad, skriven av Teresa Cooper
Inspärrad är den extraordinära berättelsen om hur en ung flicka fick kämpa mot de mest avskyvärda missförhållanden i det system som var tänkt att skydda henne.
Teresa Coopers historia är hjärtskärande från första början. Hennes mor var psykiskt sjuk och hennes far gravt alkoholiserad, och Teresa omhändertogs redan som spädbarn. Efter att ha tillbringat sin barndom på olika barnhem, skickades hon till ungdomsvårdsskolan Kendall House i Kent. Det var innanför dessa murar som hennes mardröm började. Inom tjugofyra timmar blev Teresa utsatt för den ökända inspärrningsmetoden, under vilken hon blev injicerad med farligt höga doser av sinnesförändrande droger och hotades med 163 dagar i isoleringscell om hon kämpade emot. Efter tre års helvete trodde Teresa att hennes mardröm var över men en annan skulle just börja...

Skadad, skriven av Cathy Glass
(Den sanna berättelsen om ett bortglömt barn)
En djupt rörande berättelse om hur en fosterförälders stora och kärlek fann nyckeln till en liten flickas mörkaste och mest smärtsamma hemlighet.
Cathy Glass hade varit fostermamma till många barn under loppet av tjugo år när hon välkomnade åttaåriga Jodie till sitt hem. Inget tidigare barn hade varit så trasslig som Jodie, vars våldsamma och agressiva sätt skrämt iväg fem fosterfamiljer på fyra månader. När Cathy tog emot Jodie visste hon inte vad som låg bakom Jodies chockerande beteende. Hon skär sig själv, slåss och gömmer sig bakom flera olika personligheter som hon gett olika namn. Allt eftersom Cathy kommer Jodie närmare lär sig den lilla flickan att hon kan lita på henne och till slut anförtror Jodie sin förfärliga historia åt henne. En fruktansvärd berättelse inget barn ska behöva uppleva.

Tova och Texas


Modell: Tova 3år, Fotograf: Jag


Modell: Texas 1.6 år, Fotograf: Jag

Detta blev en mycket fin julklapp till Lotta (mamma till barnen). Hon hade inga bilder på dem, så då passade jag på att redigera dessa två bilder och så ramade jag in dem i 10x15 ramar och skrev deras namn med silverpenna på den övre ramkanten. Hon vart riktigt glad, och jag var riktigt nöjd hehe (:

God Jul och Gott nytt År!


Fashion/porträtt bilder med Eve

Bilderna i färg:(Klicka på miniatyrbilderna för att se dem större)

Bilder i svart/vit:(klicka på miniatyrbilderna för att se dem större)

Jag fick väldigt bra kritik av min lärare när jag hade redovisning, hon tyckte dock att det såg mer ut som porträtt än modebilder. Men porträtt kan ju vara mode också, beroende på hur man ser det. Hon tyckte att jag lyckades väldigt bra med denna uppgift "Arrangerat fotografi" och hon tycker även att det märks att jag har utvecklats mycket sen vi började kursen i augusti (:

Kommentera gärna och säg vad ni tycker (:

Tävlar hos Rebecca - Avslutad

Jag är med och tävlar hos Rebecca Aflaki som sammarbetar med www.TVSPELSWEB.se. Temat är Årets bästa bild och det man kan vinna är en Reflexskärm 5 i 1, 56cm. Vill du också vara med och tävla? Gå då in Här och följ instruktionerna precis som jag.


Mitt bidrag till tävlingen
Modell: Evelyn Marques, Fotograf: Johanna Salmén (jag), 20 år

Gick inte vidare, så typiskt :/


Lucia med dagis

Mycket barn och sång. Idag ska vi och kolla på lucia, min systerdotter och hennes dagis ska sjunga och gå luciatåg och det kommer vara så himla gulligt (: Mirou (min systerdotter) ska vara tomtenissa hihi och hon har en sån där tomtenissepyjamas och en tomteluva. Hon är världens gulligaste tjej och hon kommer vara sötast i luciatåget. Jag ska såklart ha med mig kameran och fotografera lite, och om det blir nå bra bilder så kommer de upp här senare i eftermiddag.

Ha det bäst!

Kram J


Bilder från fotograferingen med Eve
Mitt bästa resultat någonsin! Jag är så himla nöjd över dessa bilder så jag blir nästan överlycklig bara av att titta på dem hehe känner att jag verkligen har utvecklats. Jag hoppas att ni håller med mig.

Kommentera gärna och säg vad ni tycker (:


Julmarknad och fint väder

Trevligt men kallt. Idag har jag hjälpt mamma på julmarknaden, vi hade ett marknadsstånd som solde fika och varm glögg/kaffe. Jag fick ha hand om lotteriståndet som hade många priser när mamma startade klockan 10 imorse, men sen när jag kom klockan tolv så försvann priserna fort och jag kunde gå hem redan klockan 15.30, vilket jag vart glad över (även fast det var mycket trevligt att stå där) eftersom det var svinkallt ute. Men vi hade ju iaf glöggen som värmde lite grann (: Men vädret vart väldigt fint idag och solen sken, kom till och med några snöflingor när jag och jag gick hem.

Snart in i duschen.. Blir snart att hoppa in i duschen, fryser fortfarande lite. Men det är ju inge bra att ställa sig i under varmt vatten på en gång när man är så kall så jag väntade ett tag och bloggade lite så länge (: Nu ska jag blogga lite till och sen blir det en varm dusch och sedan vänta på att Fredrik kommer hit så vi kan mysa framför teven ikväll.

Ha det bäst!

Kram  J

Klar med momentet, arrangerat fotografi

Äntligen färdig... Var så orolig inför fotograferingen, eftersom vi planerade att vara utomhus.. Men sen när väl onsdagen kom så var det rena rama skitvädret utomhus, så det blev att fort ändra planerna och så vart det att fotografera nere i min källare, med vit vägg, en glödlampa i taket och två golvlampor varav en var riktad rakt upp i taget och den andra snett på modellen. Vi testade några bilder först och när vi fick in rätt iställningar och såg att ljuset inte lämnade efter för starka skuggor i hennes ansikte så sate vi igång.

Roligaste sen jag börja fota. Alltså jag kände mig fan duktig när jag stod där och fotograferade Eve och mycket kredits till henne också som var så lugn, avslappnande och lyssnade på mina instruktioner jätte bra (: Vi tog 7 tagningar sammanlagt på ca 4,5h och jag vart så himla nöjd! Hon hade med sig en massa kläder i olika färger och så bytte vi kläder+smink till varje tagning också. Jag plockade ihop matchande kläder åt henne och så sminkade jag henne. Efter vi var klara och jag la in bilderna i datorn så hade jag verkligen ett stort leende på läpparna även fast jag var hur trött som helst och seg i hela kroppen. Det känns som att jag har utvecklats väldigt mycket, inte bara under den här kursen utan även under den här fotograferingen med Eve så känns det som att jag verkligen har utvecklats! iiih, är väldigt glad och jag längtar faktiskt till redovisningen hehe ^^

Här kommer ett litet smakprov på bilderna:(Klicka på miniatyrbilderna för att se dem större)

Fler bilder kommer upp senare (:
Kommentera gärna och säg vad ni tycker!


Gick vidare!! - Avslutad

Julstämmning
Fotograf: Jag
Mitt bidrag till tävlingen


Åh, jag är en av de 6 finalisterna som gick vidare och har ännu en chans att vinna det fina priset från moderskeppet (: Gå gärna in på susanne's blogg och rösta på mig så är ni himla gulliga, jag är nr 5 (:

Fototävling hos Carro - Avslutad

Jag är med och tävlar på Carolina's blogg om en reflexskärm 5 i 1 från www.TVSPELSWEB.se. Temat för tävlingen är "Din bästa bild" vilket gör att man har ett rätt så fritt val på vad man vill tävla med för bild (: Vill du också vara med och tävla om en reflexskärm 5 i 1? Gå då in Här och följ instruktionerna precis som jag gjort.


Mitt bidrag till tävlingen
Modell: Hannele Rantamäki, Fotograf: Jag


Frost på marken, kallt i luften

En kall men fin dag. Var ute och fotograferade till en uppgift på kursen i torsdags och då passade jag på att fotografera lite härliga "vinterbilder" med tanke på den fina frosten som låg på marken och satt fastklistrat i träden. En riktigt härlig men kall dag var det och jag fick till några fina bilder iaf (:

Kommentera gärna och säg vad ni tycker (:

Fototävling hos Susanne - Avslutad


Jag är med i en fototävling på Susanne's blogg. Min tävlingsbild ser ni här nedan. Vill ni också vara med och tävla? Gå då in Här och följ instruktionerna precis som jag.

Julstämmning
Min tävlingsbild, Fotograf: Jag
På natten under novenber och december månad så lyser det fullt av julbelysning från alla husen (:


Arrangerat fotografi

En bild om dagen med ett tema.

Måndag - en bild utifrån ordet ambivalent ( = kluven, tvehågsen, vacklande )
Tisdag - en bild utifrån en historisk händelse
Onsdag - en bild om miljö
Torsdag - en bild utifrån en saga eller bok

Bilderna kommer här i ordning:

AmbivalentHistorisk händelseOm miljöUtifrån en saga eller bok
(Klicka på miniatyrbilderna för att se dem större)

Det är faktiskt roligt att arrangera fotografier. Man får planera, fixa och trixa och redigera en massa innan man kommer till den färdigställda bilden. Ibland kan det ta tid och man blir frustrerad när det inte blir som man vill, men sen blir man så himla nöjd när man är klar och det blev så som man tänkt sig (:


Tävlar hos Susanne - Avslutad

Tävlar om en almanacka


Jag är med och tävlar på Susanne's blogg om en personlig almanacka. Tävlingen pågår till och med den 6 december. Vill du också vara med och tävla? Gå då in Här och följ instruktionerna precis som jag.

Tävlar om en Mcbook (; - Avslutad

om en Mcbook


Jag är med och tävlar hos www.kkalay.blogg.se om en Mcbook. Har ju planer på att köpa en laptop, men vore ju ännu roligare att vinna en (: Vill du också vara med och tävla? Gå då in Här och följ instruktionerna precis som jag.

Black and white


Modell: Jannina, Fotograf: Jag


Boktips3

Flyga drake, skriven av Khaled Hosseini
De oskiljbara vännerna Amir och Hassan växer upp i ett fredligt Afghanistan. De uppfostras sida vid sida men lever i helt skilda världar - Amir är rikemansson och Hassan hans tjänare. Men Amir sviker sin lojale vän Hassan, och när Sovjetunionens styrkor invarderar landet 1979 flyr Amir och hans Far till USA. I Kalifornien skapar de sig ett nytt liv. Först när talibanerna många år senare griper makten i Afghanistan inser Amir att minnena av Hassan och hemlandet aldrig har lämnat honom, och att han nu måste agera.

Flyga drake är en skakande berättelse om banden mellan fäder och söner, om kärlek, uppoffringar och lögner. I bakgrunden står Afghanistan fascinerande och tragiska historier. Det är en gripande roman om vänskap, svek och lojalitet som nu också har filmatiserats.RSS 2.0