Fotografering med Camilla3Modell: Camilla Norén
Fotograf och redigering: Jag


Fotografering med Camilla2Modell: Camilla Norén
Fotograf och redigering: Jag


Fotografering med CamillaModell: Camilla Norén
Fotograf och redigering: Jag


Eget projekt

Fotografering idag med Camilla Norén. Idag ska jag fotografera till mitt egna projekt som jag håller på med på kursen. Jag har planerat rätt mycket och skulle egentligen ha fotograferat redan i fredags, men Camilla var sjuk då så få fick vi skjuta upp det till idag istället. (Det är jobbigt när ens modell fortfarande går i skolan hehe). Jag har valt att inspireras av modefotografern Steven Meisel, en riktigt duktig fotograf som är väldigt känd inom Vogue tidningarna. Jag hittade några bilder som han tagit som verkligen talade till mig, kände att det var dom bilderna som jag ville skulle inspirera min fotografering till mitt projekt! Det var först svårt till en början att hitta något som inspirerade, för jag är ju ändå mig själv och har mitt egna sätt att fotografera på. Men sen när en tjej på min kurs sa att hans bilder passade perfekt och att det var min "stil" så kändes det verkligen bra att jag valde dessa bilder.


(Bilderna lånade från denna sida: http://models.com/feed/?p=9134)

Inspiration. Det som inspirerade mig mest var sminket, håret och poserna. Även mycket att han får bilderna att se äldre ut, med tanke på kläderna och rekvesitan. Men det hade blivit mycket svårare om jag skulle försöka efterlikna det med i mina bilder, för då hade jag fått lägga ner mycket tid på att hitta liknade kläder och den tiden har inte jag haft. Så jag la ner mer tid på planeringen och upplägget och så kör jag på mitt egna sätt istället. Modellerna har sexiga poser och de ser lite punkiga/trashiga ut och den känslan vill jag få i mina bilder med. Den sista bilden är tagen utomhus, vilket jag också kommer fotografera och det är en av grejerna som inspirerade mig, att man behöver inte en studio för att få till en snygg modell. Frisyrerna är as häftiga och jag ska försöka få till liknande frisyr på min modell med. Jag kommer även att ha mina bilder i sepia ton/svartvit (har inte riktigt bestämt mig för vilket än) för det får bilderna att se mer gamla ut och det är ju en av känslorna jag vill få fram i mina bilder. Men en sak ska ni veta, jag tänker inte härma honom, absolut inte. Jag ville bara hitta en inspiration till min fotografering, för det ingick i uppgiften.

Publicering. Efter att jag har fotograferat idag så kommer jag lägga ner mycket tid på att välja ut rätt bilder som jag ska använda mig av och sedan kommer jag fokusera mycket på redigeringen. Vill verkligen att dessa bilder ska bli näst intill perfekta! Så när jag sen är klar så kommer jag att publicera bilderna här och då vore det kul att få lite kommentarer på vad ni tycker (:

Jag vann! :D

Jag vann fototävlingen på Susanne's blogg! Är väldigt tacksam för alla röster jag fått, ni är helt underbara (: Om jag räknade rätt så fick jag 58 röster och det känns så himla bra hehe älskar verkligen den där bilden på min syster och det känns bra att det är fler än jag som tycker om den! Jag vann ju som sagt 500kr att handla för hos SUMOpix och jag ver nog en perfekt present till min mamma, ska beställa en canvastavla av en bild som min mamma verkligen älskar. Då kommer hon bli väldigt glad, tror jag iaf (:

Sommarföretag - Hemsidan

Snart har man en hemsida. Simon, min gudmors son, pluggar Teknik på gymnasiet och när han hörde att jag behövde någon som fixade min hemsida så erbjöd han sig (: Jag vart såklart jätte glad! Jag förklarade för honom på ett ungefär hur jag ville ha sidan och så skickade jag över allt material som ska vara med på hemsidan. Nu går jag otåligt och väntar på att få se resultatet hehe Men han ska slänga upp den på sin server idag så jag får se den, men den kommer inte läggas ut på internet med domän förrän tidigast på måndag. För jag måste först ha fått pengarna som hör till företaget.


En liten smygtitt (;


Utställning i Hällefors, 7 maj

Sista träffen i Hällefors. Den 6-8 maj ska jag bo i Hällefors, dels för att vi ska ha en sista träff med kursen och också för att vi ska ha utställning tillsammans den 7 maj (: Vi fick välja ut 7st bilder var, varav 1 stor och 6 små. Vi kommer beställa bilderna från Crimson.se och skolan står för kostnaderna för det ingår i materialpriset som vi betalat för kursen. Här nedan kan ni se de 7 bilder som jag valt ut till utställningen:
En av finalisterna hos Susanne! - Avslutad


(Mitt bidrag till tävlingen)
Modell: Sara Adaszak (storsyrran)
Fotograf och redigering: Jag

Jag gick vidare i tävlingen hos Susanne! Tävlade med en bild på min storasyster. temat var: "Den här bilden vill jag ha på min vägg". Rösta gärna på min bild som är bild nr. 5. Klicka HÄR för att komma till röstningen.
Vinsten är 500kr att handla för hos
Sumopix.
Tack på förhand! (: <3


Tävlar hos Michaela (: - Avslutad


(Mitt bidrag till tävlingen)
Modell: Mirou (min systerdotter)
Fotograf och redigering: Jag

Jag är med och tävlar om en reflexskärm 5 i 1 (110cm) hos Michaela. Temat är: vår/våren, och du får tolka temat precis hur du vill. Använd fantasin (: Vill du också vara med och tävla? Klicka HÄR så kommer du direkt till tävlingen, glöm bara inte att följa reglerna. Sista anmälningsdag är 20 april, så skynda dig!


Sommarföretag - Reklamfoldern

Var och snackade om reklamfoldern. Idag (måndag) gick jag till tryckeriet och snackade med Conny. Efter att vi gått igeonom lite saker som var tvunget att ändras, och slutligen kommit fram till ett pris så var det alldeles för dyrt för min budget just nu.. Så jag förminskade innehållet och sidorna i min folder plus att jag valde att bara ha loggan i färg, så ska dit och snacka igen och se om vi kan komma fram till ett bättre pris. Ska ska se hur många upplagor av den nya folderna jag kan få för 1000kr. För det känns som att jag inte vill lägga alldeles för mycket pengar på bara själva reklamfoldern just nu när jag precis ska starta.

Slutresultatet. Här nedan kan ni se slutresultatet på min reklamfolder. Inte för mycket text och väldigt stilren blev den. Jag gillar denna mer än den förra faktiskt, så denna får det bli.


Reklamfolderns baksida och framsida.


Reklamfolderns sida 1 och sida 2.


Sommarföretag - Loggan

Min logga är klar! Är klar med min reklamfolder nu (: Och Ebbe lyckades verkligen med min logga. Den blev typ som jag hade förväntat mig, stilren och snygg. Imorgon (måndag) ska jag iväg och snacka med Conny på tryckeriet, hoppas det inte blir alldeles för dyrt att trycka min reklamfolder.

Snart har jag en hemsida också. Simon, min gudmors son, ska fixa min hemsida. Jag håller på att skicka en massa material till honom, det ända jag har kvar att skicka är bilderna till bildgalleriet, det tar ett tag med det är det värt (:

Den 15 april, ett bra datum. Fick ett mejl i torsdags om att jag kommit med i projektet Ung Entreprenör i Västra Mälardalen sommaren 2010! Så nu är det helt klart att jag kommer starta företag till sommaren (: Den 26 maj kommer jag och alla de andra företagen som vart utvalda att delta i "Sparbanks Miljonen" där vi kommer stå och marknadsföra våra företag.


Min företagslogga, designad av: Ebbe Waxin.


Tävlar hos Susanne - Avslutad


(Mitt bidrag till tävlingen)
Modell: Sara Adaszak,
Fotograf och redigering: Jag

Jag är med och tävlar hos www.kandy.se, tävlingen sponsras av www.sumopix.com och vinsten är presentkort på 500kr hos dom. Temat är "Den här bilden vill jag ha på min vägg". Vill du också vara med och tävla? Gå då in på hennes blogg och följ instruktionerna precis som jag.


Vernissage, Juni 2010

Yes, äntligen var det fixat och klart. Den 5 Juni 2010 blir det vernissage på Galleri Stallet (: Jag var där och snackade med Monica i fredags och visade några bilder för henne som jag tagit och hon gillade dom och sa att det fanns ledig lokal hela juni, så för 500kr så kunde jag boka en del av rummet eftersom jag absolut inte behöver hela rummet ^^ Jag är jätte glad att jag har fixat det här på egen hand och det ska bli spännande att få ha min första egna vernissage :D Nu gäller det bara att marknadsföra den, ska skriva om den här, på facebook, på bdb och så kommer jag sätta upp affischer ute på stan. Sen kan man ju snacka med vänner och bekanta också, skicka ut mejl osv. Det ska bli så roligt!! Här nedanför kan ni se några av bilderna som jag har tänkt att ha med på utställningen.
Modell bild1: My Andréasson
Modell bild2: Jenny Jaakkola
Modell bild3: Ida Mölsä
Modell bild4: Evelyn Marquez
Modell bild5: Sara Adaszak
Modell bild6: Jenny Jaakkola
Modell bild7: Hannele Rantamäki


RSS 2.0